IMPLIKATUR SAJRONE PACATURAN BASA JAWA ING MEDHIA WHATSAPP GRUP 2014 B TAUN 2017 - BAYU KRESNA, ALVIAN; SUSILO, YOHAN (Jurnal Online Baradha, 2018)
Implikatur sajrone panliten iki yaiku pacaturan basa Jawa ing medhia whatsapp amarga tuturan kang dumadi antarane wong siji lan liyane ngemu makna sajrone pacaturan lan maksud liya karo apa kang sabenere dikandhakake. Tujuwan nliti implikatur sajrone pacaturan basa Jawa ing medhia whatsapp grup 2014 B taun 2017 amarga whatsapp minangka sosial medhia kang saiki lagi digandrungi dening bebrayan lan panliten ngenani implikatur ing medhia sosial mligine pacaturan basa Jawa sajrone whatsapp durung ana sadurunge. Asil panliten iki diweruhi jinis implikatur. Jinis implikatur iki ana loro, yaiku (1) implikatur konvensional kang diperang maneh dadi loro, yaiku implikatur konvensional simbolik lan implikatur konvensional non-simbolik. (2) Jinis implikatur konversasional, uga diperang maneh dadi loro, yaiku implikatur konversasional umum lan implikatur konversasional mligi. Uga diweruhi tujuwan implikatur kang kaperang dadi loro, yaiku implikatur kanthi tujuwan ekspresif lan implikatur kanthi tujuwan direktif. Tembung Wigati: Implikatur, Pacaturan, Medhia Whatsapp, Grup 2014 B