Implikatur Sajrone Grub Whatsapp banget 2016B - NABILLA, NOVA; MURDIYANTO (Jurnal Online Baradha, 2020)
Subjek sajrone paneliten iki yaiku cecaturan kang ngandhut implikatur ing Grub Whatsapp Hits Banget 2016B kang wis ana wiwit taun 2016. Objek penelitian ana ing paneliten iki yaiku implikatur cecaturan kang ana ing sajrone Grub Whatsapp Hits Banget 2016B. Teknik ngumpulake dhata kang digunaake yaiku metodhe deskriptif kualitatif kanthi teknik catet. Instrument ing paneliten iki yaiku Handphone utawa Hp minangka srana anggone jupuk dhata kanthi cara Screnshoot saben cecaturan kang dianggep duweni jinis utawa fungsi implikatur tartamtu. Asil paneliten jinis implikatur kang ditemoake yaik jinis implikatur umum lan jinnis implikatur khusus. Fungsi Implikatur kang ditemoakake ana enem yaiku. Fungsi emotif duweni fungsi nguntapna apa kang dirasa kaya dene kuciwa, bungah, sedhih lan sakpiturute, konatif duweni fungsi parentah marang mitra tutur kang selaras karo apa kang dikarepake dening mitra tutur. Representative duweni fungsi menehi weruh ngenani informasi utawa prastawa tartamtu, puitik duweni fungsi menehi amanat, pesen utawa petuah. Pambeda bentuk lang fungsi kasebut gumantung adhedhasar konteks kang ana ing saben cecaturan. Tembung Wigati : Implikatur Percakapan, Jenis Implikatur, Fungsi Implikatur