TINDAK TUTUR ILOKUSI DAKWAH K.H GHOFUR SAJRONE PENGAJIAN UMUM INGDESA PUTAT KECAMATAN TURI KABUPATEN LAMONGAN2TINDAK TUTUR ILOKUSI DAKWAH K.H GHOFUR SAJRONE PENGAJIAN UMUM ING DESAPUTAT KECAMATAN TURI KABUPATEN LAMONGAN - AKBAR RIZQIAN I, ALIF (Jurnal Online Baradha, 2017)
Sajrone tuturan Kh.Ghofur kerep nggunakake basa jawa logat lamongan, surabaya campuran, tuturane ceplas-ceplos, materi kang kerep digunakake yaiku ngenani akhlaklan sopan santun. Underane panliten yaiku,(1) Apa wae jinise tindak tutur ilokusi K.H Ghofurkang digunakake nalika dakwah?,(2) Apa wae fungsi tindak tutur ilokusi K.H Ghofurkang digunakake nalika dakwah?,(3) Apa wae konteks tindak tutur ilokusi K.H Ghofur kang digunakake nalika dakwah?. Sajrone panliten iki nggunakake teori tindak tutur ilokusi sing diandharake searle. Metodhe ing panliten iki yaiku metodhe panliten kualitatif deskriptif. Instrumen panliten ing kene yaiku instrumen panliten utama lan instrumen panliten panyengkuyung. Tata caranglumpukake dhata nggunakake metodhe semak lan tekhnik cathat. Asile panliten ngenani Jinise tindak tutur ilokusi asertif kayata ngandhani, micara, menehi anjuran, nglapurake, nggunggung. Tindak tutur ilokusi ekspresif, kayata nesu, ngakoni. Tindak tutur ilokusi direktif, komisif, deklaratif. Fungsi tindak tutur ilokusi Kompetetif,diperang ana 3 yaiku fungsi tindak tutur ilokusi Kompetetif mrintah, janji,njaluk. Fungsi tindak tutur ilokusi kolaboratif,konfliktif, konvivial.Konteks tuturan ing panliten iki yaiku nggunakake konteks eksistensial lan Konteks aksional. Tembung Wigati: Tindak TuturIlokusi Dakwah K.H.Ghofur sajrone Pengajian Umum.